Eca Kronos kombi arıza kodları

Eca Kronos (Plustech) Kombi Arıza, Hata Kodları

Eca Kronos (Plustech) kombi arıza, hata kodları ve anlamları. Kombi arızalandığı zaman servis talebinde bulunmadan neler yapılabilir? Eca kronos yoğuşmalı kombi arızalandığında lcd ekranında f1, f2, f3, f4, f5, f6, f7, f8, f9, f10, f11, f12, f13, f14, f15, f16 arıza kodları ile birlikte kırmızı led lamba yanıp sönerek arızayı bildirir. 

F1: Aşırı Isınma Arızası

F1 arıza kodu Kronos kombi ekranında görüldüğü zaman kalorifer devresi su sıcaklığı 100°C üzerinde demektir. Aşırı ısı limit termostatı devreye girmiş.

Yapılması gereken öncelikle kombi altındaki vanalara bakın vanalar kapalı ise açın. Sonra petek vanalarına bakın kapalı ise kapalı ise kalorifer vanalarını açın.

Arıza devam ederse cihazı açma kapama düğmesinden kapatıp biraz bekledikten sonra tekrar açın.

Arızada düzelme olmadıysa devir daim pompası, ana eşanjör, üç yollu vanada sorun olabilir. Servisi aramalsınız.

F2: Sıcak Su Sensörü Arızası

Kronos kombi ekranında F2 arıza kodu verdiği zaman cihazdan sıcak su alamazsınız.

Sıcak su sensöründe sorun olabilir, sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi arayın.

F3: Kalorifer Sensörü Arızası

Kalorifer devresi sıcaklık sensöründe arıza olduğu zaman F3 kodu Kronos kombi ekranında görülür.

Bu arıza kodunu gördüğünüzde muhtemelen kaloroferleriniz ısınmaz. Sensör arızalı yada kablolarda kopma olabilir. Arızanın giderilmesi için servis yardımı almanızı öneriyoruz.

F4: Alev Yok Arızası

Kronos kombi ateşleme işleminden sonra yanma odasında alev oluşmadığı zaman F4 arıza kodu görülür.

Öncelikle gaz giriş vanaları açık konumda olmalı.

Vanalar açık kombinize gaz geliyor ise açma-kapama düğmesine basarak cihazı kapatın birkaç saniye bekledikten sonra yeniden açın.

Sorunun devam ediyorsa sırasıyla anakart, gaz valfi veya ateşleme elektrotlarında sorun olabilir. Arızanın kesin tespiti için kombi servisini aramalısınız.

F5: Prosestat Hatası

Baca çekişinde sorun olduğu zaman Eca Kronos kombi ekranında F5 arıza kodu görülür. Dışarı çıkan atık gaz boruları yerinden çıkmış yada gereğinden fazla uzun olabilir.

Zamanla kombi fan motoru, prosestat ya da anakartta arıza meydana gelmiş olabilir. Bu arıza kodunu ekranda gördüğünüzde kombiyi resetleyin düzelme olmazsa servisi arayın.

F6: Dış Hava Sensör Arızası

Her kombide olmayan bir parçadır. Görevi dışarıdaki sıcaklığa bağlı olarak kombiyi çalıştırmak. Bu arıza koduyla karşılaştığınızda cihaza müdahale etmeden Eca Servisini arayın.

Dış hava sensörü olan kombilerde; sensör ile birlikte bağlantılarda da sorun olabilmektedir. Dış hava sensörü olmayan kombilerde ise muhtemel sebep anakart arızası olabilir.

F7: Düşük Basınç

Kalorifer devresi su basınç değeri eksik olduğu zaman Eca Kronos kombi ekranında F7 arıza kodu görülür.

Kombi altındaki dolum musluğunu kullanarak kombi su basınç seviyesini 1,5 bar seviyesine getirin.

Sonra dolum musluğunu mutlaka kapıtın büyük olasılıkla arıza kodu ekranda gidecektir.

Su basıncı 1,5 bar seviyesinde olduğu halde arıza kodu ekrandan gitmediyse servisi aramalısınız. Su başınç sensörü arızalı olabilir yada kablolar yerinden çıkmıştır.

F8: Düşük Voltaj İkazı

Elektrik şebeke voltaj değeri 165 Volt altına düşerse bu arıza kodu görülür.

Şebeke voltajını kontrol edin eğer voltaj düşükse kombi regletörü takılması gerekir. Arıza devam ederse anakart arızalı olabilir. Servis yardımı alın.

F9: Gaz Valfi Geri Bildirim Arızası

Gaz valfi geri besleme kontrol hattında hata varsa ekranda F9 arıza kodu görülür.

Resetleme işlemini yapın. Arıza devam ederse servis arayın. Gaz valfi veya anakat arızalı olabilir.

F10: Baca Gazı Sensörü Aşırı Sıcaklık Uyarısı

Kalorifer devresi su sıcaklığı 105 derecenin üzerüne çıkarsa F10 arıza kodu ekranda görülür. Kalorifer vanalarının açık konumda olduğundan emin olun.

Resetleme işleminden sonra arıza devam ediyorsa servisi arayın. Sirkülasyon pompası, üç yollu tamir takımı arızalı yada kalorifer petekleri tıklalı olabilir.

F11: Sifon Blokaj Hatası

Yoğuşma sifonunda tıkanma olduğu zaman F11 arıza kodu cihaz ekranında görülür. Sifon bağlantısını kontrol ediniz. Sifon bağlantısında sorun yoksa servisi arayın.

F12: Fan Geri Bildirim Hatası

Fan motoru dönüş hızını anakart algılamadığı zaman F12 arıza kodu görülür. Sensör bağlantıları kopuk yada yerinden çıkmış olabilir. Resetleme işleminden sonra arıza devam ederse servis yardımı alın. Anakart veya fan motoru arızalı olabilir.

F13: Kalorifer Dönüş Sensör Arızası

Kalorifer dönüş sensörü normal çalışma aralığının dışına çıkarsa kombi bloke olur.

Bağlantı kabloları kopmuş yada yerinden çıkmış olabilir. Kablolar kısa devre yapmış olabilir. Resetleme sonrası arıza devam ederse servisi aramalısınız.

F14: Baca Gazı Sensör Arızası

Baca gazı sensörü normal çalışma aralığının dışına çıkınca kombi bloke olur.

Sensör kablolaro yerinden çıkmış yada kopukluk meydana gelmiş olabilir. Reset işlemi sonrası arıza devam ederse servisi arayın.

F15:Yüksek Basınç Uyarısı

Kalorifer tesisatındaki su basıncı yükseldiğinde bu arıza kodu ekranda görülür. Su basıncını 1,5 bar seviyesine getirin. Arıza devem ederse servisi arayın.

F16: Kalorifer Devresi Yüksek Sıcaklık Arızası

Kombi plakalı eşanjör kirden tıkanmış olabilir. Üç yollu tamir takımı ve üç yollu motor arızalanmış olabilir. Arızanın çözümü için servisi arayın.

Kombi ekranında gürünen Ap uyarısı ne anlama geliyor?

Genellikle yoğuşmalı kombiler ilk açılış yapıldığında AP yazısı ekranda görülür. Ap uyarısı aslında bir arıza kodu değildir.

Kombi ilk çalışma esnasında kendini test eder. Bu test süresi biraz uzun olduğu için arıza kodu olarak algılanabilir.

AP yazısı bir süre sonra kendiliğinden kaybolur ve kombi ekranında normal değerler görülmeye başlar.

Ap uyarısını beklemek istemiyorsanız Reset tuşuna basın uyarı kaybolacaktır.