Demirdöküm Kombi F28 Arızası

Demirdöküm kombi F28 arızası ve çözümleri neler? Demirdöküm kombi resetleme işlemi nasıl yapılır? F28 hata, arıza kodu cihaz ekranında görülünce yapılası gerekenler ve sorusuna sebep olan parçalar hakkında bilgiler bu makalede.

Demirdöküm Kombiye Gaz Gelmiyor

Öncelikle kombi vanası kontrol edin. Kapalıysa açık konuma getirin. Sayacın üzerinde bulunan vanayı kontrol edin. Kapalıysa açık konuma getirin. Cihaza gaz geldiğinden emin olduktan sonra resetleme işlemini yapın.

Demirdöküm Kombi F28 İyonizasyon Arızası

Ateşleme sonrasında kombi içerisindeki alevi anakart algılamadığı zaman Demirdöküm kombi ekranında F28 arıza kodu görülür. İyonizasyon çubuğunda kurumlaşma veya kabloda kopma olabilir. Sorunun giderilmesi için mutlaka servisi arayın.

Demirdöküm Kombi F28 Gaz Valfi Arızası

Kombi gaz valfi tesisattan aldığı gazın ihtiyaç kadarını elektronik anakarttan aldığı voltaj akımı oranında kombi yanma odasına gaz yolunu açıp kapatan ve alev boyunu ayarlayan parça gaz valfidir.

Demirdöküm kombi F28 arızasının nedenlerinden biriside ateşleme sonrasında alev oluşmamasıdır. Gaz valfi arızalandığı zaman kombiye gaz gönderme işlemini yapamaz. Gaz valfi değişimi için servis yardımı alın.

Demirdöküm Kombi Anakart Arızası

Demirdöküm kombi anakart’ı için kombinin beyni diyebiliriz. Anakart arızalanmalarında Demirdöküm kombi çalışmaz. Kombide bulunan elektronik parçaların tamamı kombi anakartına bağlıdır. Parçalar arızalandığında anakart ekranında arıza kodu verirler.

Demirdöküm Kombi Anakart’ı Neden Arızalanır?

Anakart arızalanma sebeplerinin en başında elektrik akımının ani dalgalanması gelir. Kombi anakart arızalanmasını minimum seviyeye indirmek için kombi reglatörü taktırılması kombi servisleri tarafından tavsiye edilir.

Kullanım süresine bağlı olarak zamanla bozulur bu gayet normal bir durum. Anakart içi sıcak olduğu için kış aylarında böcekler yuva yaparlar anakart üzerinde gezinirken kısa devreden dolayı arıza yapmasına sebeplerden biridir.

Bazen kombi içinde su akmalar olur bu su akıntıları kablolardan süzülerek elektronik anakart’a ulaşır ve kartta tamiri mümkün olmayan arızalanmalar olur.

Kombi bakımı düzenli olarak yaptırılırsa su akıntıları fark edilir ve arızalanmanın önüne geçilebilir. Çok nadir olarak yıldırım düşmelerinden kaynaklı arızalanmalara rastlamaktayız.

Mehmet avatarı

Bir Cevap Yazın

Kombi bakımı nasıl yapılır?

Kombi Bakımı

Kombi bakımını en son ne zaman yaptırdınız? Hızlı, verimli ve her zaman en yüksek kalitede çalışması gereken cihazınıza yıllık bakım yaptırmayı unutmayın.

Son Yazılar

Kategoriler

Son Yazılar

Call Now Button