Ferroli Divatop kombi arızalandığı zaman servis çağırmadan ne yapılabilir? Ferroli DİVAtop kombi arıza kodları, A02, A03, F05, A06, F07, F10, F11, F24, F43 ve diğer arıza kodlarının anlamları bu makalede.
A01: Ateşleme Sorunu
Ferroli Kombide alevin algılanmadığını belirtir. Öncelikle daireniz içerisinde gaz olduğundan emin olmalısınız.
Dairenizde doğalgaz olduğundan emin olduktan sonra kombiyi resetfacleyin. Maksimum 3 resetleme sonrasında da sorun devam ederse servisi aramalısınız. Cihazın iyonizasyon ve ateşleme elektrodunda, gaz valfinde ya da elektronik kartında arıza olabilir.
A02: Alev Devam Ediyor
Ferroli kombi A02 arıza kodu görüldüğünde kendi kendine ateşlemeye devam ediyor diyebiliriz. Brülörün kapanmasına rağmen alevin devam ettiğini belirten bir arıza kodudur. İyonizasyon elektrodu kabloları kontrol edilmelidir.
Gaz valfinin kapanmaması veya anakartın arızalanması yada su akış şalterinin takılı kalması olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi aramalısınız.
A03: Aşırı Isınma
Öncelikle kalorifer tesisatınızın en az 3 petek vanasının açık olmasına dikkat edin. Kombi altında bulunan kalorifer tesisatı vanalarına bakın.
Resetleme içlemi yapın. Yine de sonuç aynı ise bu durumda servis yardımı alın. Tesisat su sıcaklığının 90° üzerine çıktığını ve aşırı ısınmadan dolayı cihazın zarar görmemesi amacı ile limit termostatın devreye girdiğini anlayabileceğimiz arıza kodudur.
Bu durumun kısaca sebepleri: Ana eşanjörde kireçlenmeye veya tıkanma, üç yollu vananın konum değiştirmesi veya arada kalması, pompanın sıkışması, sirkilasyon pompasının arızalanması, tesisatın hava yapması, kalorifer filtresinin tıkanması gibi durumlardır. Tespit ve müdahale için mutlaka servisi arayınız.
F05: Hava Basınç Arızası
Bu durumda basınç düşürücü kablo tesisatında sorun olabilir, baca tıkalı olabilir veya baca ebatları yanlış olabilir.
Baca tıkalı ise temizlenmeli ebat olarak uzun ise tesisat ve kombiye uygun olarak kısaltılmalıdır. Fan motoru yada anakart arızalı olabilir. Servis yardımı almalısınız.
A06: Yetersi Alev Oluşumu
A06 arıza kodu görülünce kombiye resetleme işlemi yapın. Arıza devam ederse servis yardımı alın. Bu arıza kodunun birden fazla nedeni olabilir. Gaz sistem basıncı düşük olabilir, gaz valfi, anakart veya iyonizasyon elektrodunda sorun olabilir.
F07: Kablo Tesisat Bağlantılarında Sorun
Bu durumda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem bulunmamaktadır. Kablo tesisatı uzman ekiplerce kontrol edilmelidir. x5 konnektörün üzerindeki köprünün bağlı olmadığını belirtir. Sorunun giderilmesi için servisi aramalısınız.
F10: Kalorifer Sensör Arızası
Kalorifer devresi çıkış sensöründe arızalanmış olabilir, sensör kablolarında kopma yada kısa devre olabilir. Ayrıca sensör borularında düşük ihtimalle de olsa nemlenme söz konusu olabilir. Arızanın giderilmesi için servisi aramalısınız.
F11: Sıcak Su Sensöründe Sorun
F11 arızası ekranda görülünce Ferroli kombi sıcak su verme işlemini yapmaz. Sıcak su sensörü arızalı yada kablolarda kopmalar olabilir. Sorunun giderilmesi için servisi aramalısınız.
F12: Kazan Bölmesi Sensör Arızası
Kazan bölmesindeki sensörde sorun olabileceğini, kablolarda kopma yada kısa devre olabileceğini, sensör borularında nemlenme olabileceğini anlayabileceğimiz arıza kodu. Cihaza müdahale etmeden servis yardımı almalısınız.
F14: Kalorifer Sensörü Arızası
Kalorifer devresinde bulunan 2. çıkış sensöründe arıza oladuğunda Ferroli kombi ekranında F 14 arızası görülür. Sensör arızalı, sensör kablolarında veya sensör borularında sorun olabilir. Sorunun giderilmesi için servis yardımı almalısınız.
A15: Hava Sinyali Koruması Devrede. Son 10 dakika içinde 5 defa F05 arızasının yaşanmasından sonra ekranda belirir. Hava akış sorununun devam ettiği anlamına gelmektedir. Çözüm için servisi aramalısınız.
F34: Düşük Vaotaj Arızası
Bu sorunu yaşamamak için mutlaka KOMBİ reglatörü kullanın.Cihazın arızaya geçtiğini ve besleme hattında sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Genel olarak şebeke voltajında meydana gelen dalgalanmalar sonrasında yaşanılır.
DİVAtop model kombiye gelen elekrik düşük olduğunu yani 180 V altında olduğunu anlayabiliriz.
Cihaz otomatik resetlenecektir. Bu yüzden cihaza müdahale etmeyiniz. Voltaj düzelmesi sonrasında sorun devam ederse anakart arızalanmış olabilir. Anakarta yapılan müdahale sonrasında sorun düzelecektir.
F35: Şebeke Frekansı Normal Değil. Elektrik şebeke problemi olarak da adlandırabiliriz. Elektrik sisteminde veya tesisatında sorun olabilir. Uzman yardımı almalısınız.
F37: Düşük Su Basınç Uyarısı
Kalorifer devresi su basınç degeri 1 bar seviyesinin altında oladuğu zaman F37 arıza kodu ekranda görülür. Bu arıza kodu ekranda görülünce kombiye su basma işlemi yapmalısınız.
Kalorifer devresi su basınç değeri 1,5 bar olacak şekilde doldurma işlemini yapın.
Ferroli DİVAtop model kombilerde doldurma musluğu sol alt köşede siyah renktedir. Su doldurma işleminden sonra arıza devam ederse servisi aramalsınınz. Su basınç sensörü arızalı yada kablolarda kopma olabilir.
F39: Harici Sensör Sorunu
Kombide bulunan harici sensörün arızalı durumda olduğunu gösteren arıza kodudur. Bu durumda diyebiliriz ki sensör sorunu dışında, kabloların kopuk olması ya da kısa devre durumu da bu sorunun yaşanmasına neden olur. Sizlerin bu durum karşısında servisi arayarak yardım almanız gerekmektedir.
F40: Kalorifer Su Basıncı Yüksek
Kalorifer tesisatında bulunan su basınç değerinin 2,5 barı geçtiğini belirten hata kodudur. Kombide düşük su basıncı sorun olduğu gibi yüksek su basınç değeride sorun oluşturur.
Kombi fazla sudan etkilenmemesi yada zarar görmemesi adına basıncı düşürmeniz yani fazla suyu almanız gerekmektedir. Kalorifer peteklerinin birinden hava alma yapılan yerden fazla suyu tahliye edin. Sorun düzelecektir.
A41: Sensörlerin Konumlandırılması Sorunu
Çıkış sensörünün boru ile bağlantısının kesildiğini belirten arıza kodudur.
Isıtma sensörünün doğru konumlandırıldığından ve düzgün çalıştığından emin olmak gerekir. Bu müdahaleyi kullanıcı olarak yapamayacağınız için servis yardımı almalısınız.
F42: Isıtma Sensöründe Anormal Durum
Sensörün arızalı olduğunu belirten arıza kodudur. Çözüm için sensör değişimi gerekmektedir. Bu nedenle Ferroli Servisi yardımı almalısınız.
F43: Eşanjör Koruması Devrede
Sistemde devir daim, sirkilasyon olmadığında, pompada hava olduğunda yada pompa sıkışmış olduğunda Ferroli kombi ekranında F43 arıza kodu görülür.
Sistem hava yapmış ise havası alınmalı, su devir daimi yoksa pompa kontrol edilerek değişim yapılması gerekebilir. Arızanın giderilmesi için servisi aramalısınız
F47: Su Basınç Sensöründe Sorun
Sistemin su basıncını algılayan sensörde veya kablolarda sorun olduğunu belirtir. Sensör değişimi için servisi aramalısınız.
F50: Modureg Sorunu
Genelde kablo tesisatında kopma meydana geldiği zaman ekranda beliren hata kodudur. Ferroli Servisi’nden yardım almanızı öneririz.
Bir Cevap Yazın