Demirdöküm kombi arıza, hata kodları ve çözümleri. Demirdöküm kombi modellerinin arıza kodlarını tek makalede topladık.
30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 led ışıkları yanıp sönüyorsa anlamları neler?
30 Led ışığı yanıp sönüyorsa kalorifer sensörü arızalı.
Kombi kış konumunda iken kaloriferleri ısıtmaz. Büyük ihtimalle kalorifer sensöründe arıza vardır.
Sensör kablolarında kopukluk olabilir. Arızanın giderilmesi için servisi aramalısınız.
40 Led ışığı yanıp sönüyorsa kullanım suyu sensörü arızalı.
Bu arıza ışığı yanıp södüğü zaman aden markalı kombi sıcak su vermez.
Sıcak su sensörü özelliğini kaybetmiş olabilir. Sensör kabloları kopmuş olabilir. Kesin çözüm için servisi arayın.
50 Led ışığı yanıp sönüyorsa Dış hava sensörü problemi
Dış hava sensörü dışarıdaki sıcaklığa göre kombiye çalışması için komut verir. Aden kombinizde var ise arızalı olabilir.
Şayet dış hava sensörü yoksa elektrik kablolarında sıkıntı olabilir. Servis yardımı alın.
60 Led ışığı yanıp sönüyorsa aden kombinin suyu bitmiş.
Kalorifer devresi su basınç değeri 1 bar seviyesinin altında olduğu zaman 60 led lambası yanıp söner.
Öncelikle kombi su basıncını 1,5 bar seviyesine getirin. Arıza devam ederse servisi arayın. Basınç sensörü arızalanmış olabilir.
70 Led ışığı yanıp sönüyorsa Prosestat arızalı
Demirdöküm kombi 70 led lambası yandığı zaman anakart, fan motoru veya proestat arızalı olabilir.
Bu arıza sinyali hava akışının sağlanamamasında yanıp söner. Bu arıza sinyalinin birden fazla sebebi var.
Hava akış şalteri arızalanmış olabilir. Fan arızalanmış olabilir. Elektronik anakart arızalanmış olabilir. Mutlaka servis arayın yardım isteyin.
80 Led ışığı yanıp sönüyorsa kombi aşırı ısınmış demektir.
80 ışığı yanıp sönüyorsa sırasıyla peteklerin vanalarını kontrol edin. Kombi altındaki vanaları kontrol edin.
Petek ve kombide bulunana vanaları açık konumuna getirin. Kombiyi resetleyin arıza devam ederse pompa arızası olabilir.
Kombi filetresi kirden tıkanmış olabilir. Peteklerin temizlenmesi gerekebilir. Isı sensörü arızalı olabilir yada kablolar kopmuş olabilir. Servisi arayın.
90 Led ışığı yanıp sönüyorsa kombide ateşleme sorunu var.
Öncelikle kombiye gelen gaz yollarını kontrol edin. Dairenizde gaz var ama yinede bu arıza kodu devam ediyorsa servisi arayın.
Gaz valfi yada anakart arızalı olabilir.
Arıza Kodu F01: Aşırı ısınma
Kombide aşırı ısınma olduğunda ekranda F5 arıza kodu görülür. Öncelikle kombi alt vanalarını ve petek vanalarının açık olduğundan emin olun.
Resetleme yapın. Arıza devam ederse servis çağırın. Pompa arızası olabilir, kalorifer filtresi kirden tıkanmış olabilir.
Arıza Kodu F02: Sıcak Su sensör arızası
Sıcak su devresi üzerinde bulunan sensörde arıza yada sensör kablolarında kopma olduğu zaman bu arıza kodu ekranda görülür.
Resetle işlemini yaptıktan sonra arıza devam ederse sevisi arayın.
Arıza Kodu F03: Kalorifer sensör sorunu
Kalorifer devresi sensöründe arıza olabileceği anlamına gelen hata kodu. F3 arıza kodu sonrasında resetleme yapın.
Arıza devam ederse sensör bağlantılarında problem olabilir ya da sensör borularında nemlenme olabilir. .Arızanın kesin çözümü için servisi arayın.
Arıza Kodu F04: İyonizasyon, ateşleme, alev oluşumunda sorun
İyonizasyon hatası kombide alev oluşmadığını bildiren arıza kodu. F04 arıza kodu ekranda görülünce gaz yollarının açık olduğundan emin olun.
Daha sonra kombiyi resetleyin. Arıza devam ederse servis çağırmalısınız. Sırasıyla anakart, iyonizasyon kablosu, ateşleme trafosu yada gaz valfinde arıza meydana gelmiş olabilir.
Arıza Kodu F05: Prosestat Arızası
Atron kombide F05 arıza kodu baca çekişinde sorun olduğunda ekranda görülür. Kombiyi restlemelisiniz.
Arıza devam ederse nitron kombide elektronik kart, fan motoru, prosestad arızalanmış olabilir. Arızanın giderilmesi için servisi aramalısınız.
Arıza Kodu F06: Kalorifer dönüş sensöründe sorun
Kalorifer devresinde bulunan dönüş suyu sıcaklığını kontrol eden sensörde sorun olduğunda bu arıza kodu ekranda görülür.
Sensör arızalanmış yada kablolarda kopmalar meydana gelmiş olabilir. Arızanın giderilmesi için servisi aramalısınız.
Arıza Kodu F07: Başarısız ateşleme uyarısı
Kombi gaz yollarında sorun olunda bu arıza kodu görülür. Kombiyi Birkaç defa restleyin. Arıza devam ederse servisi arayın. Gaz valfi yada anakart arızası olabilir.
Arıza Kodu F08: Gidiş ntc aşırı ısınma hatası
Kalorifer Tesisat devresi gidiş NTC sensör ölçümü 95˚C ve üzerine çıktığında nitron kombi ekranında F08 arıza kodu görülür.
Kalorifer devresi vanalarını, petek vanalarını konrol edin. Resetleme yapın. Arıza devam ederse servisi arayın Pompa, Anakart arızalanmış yada kalorifer filtresi kirden tıkanmış olabilir.
Arıza Kodu F09: Baca hava tahliyesinde sorun
Cihazın çalışmaya başlaması sırasında prosestat kontakları kapalı veya cihazın ilk çalıştırmada presostat kontrolü sırasında fan durmasına rağmen presostat kontakları kapalı olduğunda F9 arızası verir. Arızanın çözümü için servisi arayın.
Arıza Kodu F10: Kalorifer devresi yetersiz su basıncı
Kalorifer tesisatındaki su basıncının değeri 1,5 bar olmalı. Su basınç değeri 1 bar altında veya 2,5 bar üstüne çıkınca bu arıza kodu görülür.
Su basıncının istenen değere (1,5 bar) getirilirse sorun giderilir.
Arıza Kodu F11: Kalorifer tesisatında devir daim arızası
Kalorifer teissat suyu gidiş ve tesisat dönüş arasında 40°C sıcaklık farkı olduğu zaman ekranda F11 arıza kodu görülür.
Öncelikle petek vanalarının açık olduğundan emin olun. Kombiyi resetleyin. Arıza devam ederse Servisi çağırın.
Arızanın sebepleri pompa arızası, kombi altında bulunan filtrenin kirden tıkanmış olması, pompaya elektronik anakarttan akım gelmemesi gibi.
Arıza Kodu F12: Düşük Elektrik voldaj uyarısı
(Voltaj<165 V):Şebeke gerilimi 165 V’un altında ise bu hata kodu ekranda belirir. Bu arıza kodundan kurtulmak için elektrik ustası çağırın kombi regletörü taktırın. Arıza devam ederse anakart arızalanmış olabilir.
F00/ F10 Hata Kodu: kalorifer devresi gidiş suyu sensör arızası
Kalorifer devresi gidiş hattında bulunan sıcaklık sesöründe arıza olduğu anlamına gelir.
NTC sensör kablolarında kopma yada sensör arızalanmış olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi aramalısınız.
F01/ F11 Hata Kodu: Kalorifer devresi dönüş suyu sensör arızası
Kalorifer devresi dönüş hattı üzerinde bulunan sıcaklık sesöründe arıza olduğunu bildirir. NTC sensör kablolarında kopma yada sensör arızalanmış olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi aramalısınız.
F20 Hata Kodu: Kalorifer devresi aşırı ısınma arızası
Emniyet termostatının devreye girdiğini belirten hata kodudur. Bu arızayla karşılaştığınızda kombi kış modunda ise öncelikle kombi altındaki kalorifer gidiş ve dönüş vanalarını, kalorifer peteklerinin vanalarını konrol edin, vanalar kapalı şekilde ise açılmalıdır.
Resetleme işlemi yaptıktan sonra muhtemelen arıza sorunu biter. Tüm bu kontrol ve uygulamalar sonuç vermezse servis çağırmalısınız.
F22 Hata Kodu: Kalorifer devresi tesisat su basıncı yetersiz
Kalorifer tesisatındaki su basıncının düşük olduğunu anlamına gelir. Bu arıza durumunda kombinize su basmalısınız.
Kalorifer tesisatınızdaki suyu 1,5 bar olana kadar doldurun. Su basma işleminden sonra sorun düzelir su dolum işleminden sonra doldurma musluğunu kapamayı unutmayın.
F23 Hata Kodu: Maksimum sıcaklık farkı arızası
Kalorifer tesisatında devirdaim olmadığı zaman veya sirkülasyon hızı çok yüksek olduğu zaman bu arıza meydana gelir. Kalorifer vanalarını konrol edin, kombi alt vanalarını kontrol edin resetleme sonrası arıza devam ederse problem sirkülasyon pompası ile alakalı olabilir. Servisi arayın.
F26 Hata Kodu: Gaz valfi problemi
Kombi gaz yollarını açık olduğundan emin olun. Kombiyi resetleyin. Arıza devam ederse servsi arayın. Kombi gaz valfi arızalı olabilir, kablolarda kopmalar olabilir yada anakart arızalı olabilir.
F27 Hata Kodu: Alev algılama problemi
Yanma odasında (Brülörde) alevin algılanmadığını belirten arıza kodu. Ateşleme trafosu arızalı yada kablolarda kopukluk olabilir. İyonizasyon elektrotunda kopma olabilir. Resetleme işlemi uygulayın arızada düzelme olmaz ise servis çağırmalısınız.
F28 Hata Kodu: Gaz besleme problemi
Ateşleme arızası olarak adlandırabiliriz. Öncelikle dairenizde gaz olup olmadığına bakmalısınız. Dairenizde gaz olduğundan ve kombinize de gazın geldiğinden emin olmanız gerekir.
Resetleme işleminden sonra da arıza durumu devam ederse bu durumda; anakartta, elektrotlarda veya gaz armatöründe problem olabilir. Servis çağırmalısınız.
F29 Hata Kodu: İyonizasyon hatası
Kombi çalışırken alev algılanmadığında bu arıza kodu görülür. Bu arıza kodu sonrası kombiyi resetleyin. Resetleme uygulamasından sonra sorun düzelebilir.
Arıza devam ederse servisi aramalısınız. İyoizasyon kablosu kopuk yada anakart arızalı olabilir.
F32 Hata Kodu: Hatalı hava basınç problemi
Donma koruması fan dönüşünde sorun olduğunu belirtir. Hatalı hava basıncı olduğu için cihaz muhtemelen çalışmayacaktır. Bu arıza durumunda fan ya da anakartta sorun olabilir. Arızanın tespit edilmesi servisi arayın.
F49 Hata Kodu: Düşük voltaj arızası
Bu arıza şebekeden gelen voltajın düşük olduğu anlamına gelir. Bu sorundan tamamen kurtulmanız için kombi regülatörü kullanmalısınız.
F61/ F62/ F63/ F64/ F65/ F67 Hata Kodu: Anakart problemi
Genel anlamda anakart ile alakalı bir sorun olduğu anlamına gelir. F62 hata kodunda sorun gaz valfinde de olabilir. F65 hata kodu elektronik kart devresinde aşırı ısınma problemidir.
F67 hata kodu ise alev algılama durumu nedeni ile elektronik kart problemi olarak bilinir. Bu tür arıza durumlarında servis desteği alınmalıdır.
F68 Hata Kodu: Alev sinyalinde dalgalanma var
Kombide düzensiz alev oluştuğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda baca yerinden çıkmış yada elektronik kart arızalanmış olabilir. Arızanın giderilmesi için servis çağırmalısınız.
F70 Hata Kodu: Kartlar arası uyumsuzluk sorunu
Nitromix model kombide bulunan anakart ile ekran kartının birbirine tanımlanmamış olduğu sorundur. Bu sorunda iki parçadan birine daha öncesinde müdahale edildi ise yanlış bir bağlantı yapılmış olabilir veya parça kombiye uygun olmayabilir. Daha öncesinde uygulama yapılmadı ise sorun anakart ile alakalı olabilir.
F71 Hata Kodu: Su akış sensör problemi
Büyük ihtimalle su akış sensörü arızalı, sensör bağlantılarında veya kablolarında problem olma ihtimalide var kesin çözüm için servis yardımı almalısınız.
F72/ F84/ F85 Hata Kodu: Sıcaklık farkı problemi
Kalorifer gidiş ve dönüş sensörü aynı sıcaklığı okuyor ise ekranda bu hata kodu yer alır. Sensörlerde sorun olabilir, petek vanaları kapalı olabilir veya bağlantılarda problem olabilir. Demirdöküm Servisi aramalısınız.
F73/ F74 Hata Kodu: Basınç sensör problemi
Basınç sensörü arıza yaptığında, sensör bağlantılarında veya borularında arıza olduğunda yada su basıncı yetersiz olduğunda ekranda bu hata kodlarından biri yer alır. Bu gibi durumlarda servis çağırmalısınız.
F76 Hata Kodu: Termal sigorta problemi
Aşırı ısınma sigortası yerinden çıktı ise ya da ana eşanjörde aşırı ısınma oldu ise bu sorun yaşanabilir. Servis çağırmadan kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme sonuç vermediyse Servis yardımı almalısınız.
F77 Hata Kodu: Gaz valfi motoru problemi
Bu arıza durumunda servis gelmeden önce kombinize reset atmalısınız. Resetleme işleminden sonra arıza düzelmezse servisis aramalısınız.
F83 Hata Kodu: Brülör devrede fakat sıcaklık artmıyor
Bu arıza olduğunda önce kombi basıncını kontrol edin. Basınç 1 bar altında ise kombiye su basmalı ve basıncı 1.5 bar seviyesine çıkartın. Basıncı yükseltmenize rağmen sorun devam ediyorsa veya basınç ideal konumda ise reset işlemi yapabilirsiniz. Resetleme sonrasında arıza devam ederse servisi aramalısınız.
F85 Hata Kodu: Sensör problemi
Sensörlerin okuduğu sıcaklık farkının doğru olmadığını belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda sensörlerde arıza meydana gelmektedir. Servis çağırın.
F86 Hata Kodu: Yerden ısıtma kontak problemi
Bu arıza durumunda kombiye müdahale çözüm için servisi aramalısınız.
Err Hata Kodu: Kullanıcı arayüz hatası
Kullanıcı arayüz kartında yani ekran kartında haberleşme problemi olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda servis öncesi kombiyi resetlemelisiniz. Reset sonrasında eğer düzelmezse Demirdöküm Servisi yardımı almalısınız.
Bir Cevap Yazın