Protherm Puma Condense kombi arıza kodları ve çözümleri neler? Arıza kodları Protherm Puma Condense kombi ekranında görüldüğü zaman neler yapılmalı? Resetleme işlemi ve arızaların giderilmesi için bu makaleyi okuyun.
Arıza Kodları Ve Çözümleri
F 00: Gidiş Devresi Sensör Arızası
Bu hata kodu condens kombinin gidiş sensöründe hata olabileceği soketinin çıkmış olabileceği anlamına gelmektedir bu durumda kombinizi bir kez resetleyin ve şalterini kapatıp açın eğer anlık bir hata değilse kombiniz tekrar hataya düşebilir bu durumda servisimizi arayınız.
F01: Dönüş Devresi Sensöründe Arıza
Lynx condens kombide dönüş sensöründe bir hata olduğunu bize bildirmektedir. Sensör soketi çıkmış olabilir sensör kabloları ezilmiş veya kopmuş olabilir bu durumda kombiniz çalışmayacaktır. Servisimizi arayarak f01 hatası için servis talep ediniz.
F10: Gidiş Sensörü Kısa Devre
Kısa devre yapılmış anlamına gelmektedir condens kombide gidiş devresi sensörü hatalı kablosu kopuk veya soketi çıkmış olabilir veya da bakım zamanı geldiği için sensör kullanım süresi dolmuş olabilir servisimizi arayınız.
F11: Dönüş Sensörü Kısa Devre
Protherm Puma Condens kombide kısa devre anlamına gelmektedir dönüş devresi sensörü yukarıda yazdığımız arızanın hemen hemen aynısı sensör kablosu kopuk, çıkmış veya da şaseye temas etmiş olabilir.
F 12 ve F 91: Boyler Sensörü kısa Devre
Kısa devre anlamına gelen hata kodu Boyler sensöründe meydana gelen kopma veya yerinden çıkma anlamına gelmektedir. Kombinizi resetleyin düzelmez ise bizi arayınız.
F13: Boyler Sensörü Arızası
Sıcak su kazanı ve boylerinde kısa devre oluşmuş demektir. Kablolarda yırtılma kopma veya yerinden çıkma olabilir.
F20: Aşırı Isınma
Sistem de aşırı ısınma olduğu zaman meydana gelen hata kodudur. Bu durumda kombi petek vanaları ilk önce kontrol edilmeli kombide gidiş ve dönüş sensörlerine bakılması gerekir.
Şayet kombide su seviyesi azalmış ise de bu hata kodunu vermektedir, ayrıca elektrotlarda kaçak olabilir kombinizi resetleyiniz devamında mutlaka servisimizi arayınız.
F22: Düşük Basınç
Daha önce Protherm panter kombide karşımıza çıkan su basıncı yetersiz arıza kodudur. F22 arızası oluşması durumunda Puma condens kombinize su basmayı deneyiniz su bar seviyesi mutlaka 1 ile 2 bar arasında olmalıdır.
Bu seviyeye gelince kombiniz normal çalışmaya başlayacaktır ,eğer yine de çalışmaz ise basınç sondası arızası olabilir.
F23: Isı Yayılması Fazla
Bu hata kodu ısıtma yayılımı fazla olarak karşımıza çıkmaktadır yani devirdaim bozukluğu ,yetersiz petek çalıştırılması, dönüş filtresinin tıkalı olması veya da pompa arızasından olabilir.
F24: Sıcaklık Artışı Fazla
Ani ısı artışı demektir bu durumda kombinizde yetersiz devir daim var demektir, Gidiş ile dönüş sensörü arasındaki ısı farkı fazladır.
F25: Baca Isısı Yüksek
Atık gaz limit sensöründe hata anlamına gelmektedir ve ısı artışının olağandan fazla olduğu ortaya çıkmıştır .Diğer parçalara bakarak ve baca gaz analizi yapılarak arıza kodu resetlenmeli ve servisin gelmesi beklenmelidir.
F28: Gaz Yokluğu
Puma Condens kombide f28 arızası gaz yokluğu anlamına gelmektedir Bu modelde en çok karşınıza çıkacak olan arıza çeşididir.
Gaz bağlantısına bakmak, gaz vanasına bakmak, hatta dışardaki gaz sayacına da bakmak gerekir özetlemek gerekirse Başarısız ateşleme demektir.
Eğer bu basit durumlardan değilse İyonizasyon grubuna bakmak gerekir en son yapılacak işlem Puma f28 arıza kodu verince reset düğmesi ve bir kaç kez basılması Eğer ki yine de F28 arıza kodu ile kalırsanız mutlaka servisimiz arayarak destek alın
F29: Alev Oluşumunda Sorun
Bu hata kodu meydana gelince yanmış brülör yandıktan sonra sönmesi anlamına gelmektedir, Genel de baca çıkması baca gaz analizinin yanlış yapılması ,brülörde kaçak olması veya da iyon çubuğunun aşırı kirlenmesi durumunda meydana gelmektedir. Genel kombi bakımı ile sorun giderilebilir.
Bir Cevap Yazın