Demirdöküm Neva Kombi Arıza Kodları

Demirdöküm Neva Kombi Arıza Kodları

Demirdöküm Neva Kombi Arıza, Hata Kodları F01, F02, F03, F04, F05, F06, F07, F08, F09, F10, F11, F12 ve çözümleri. Neva kombi arıza kombi ekranında görülünce servis çağırmadan neler yapılabilir? Kombi arızalandığı zaman servis çağırmadan önce makaledeki talimatları uygulayın.

F01 Arıza Kodu: Aşırı Isınma

Demirdöküm Neva kombi ekranında F01 arıza kodu görüldüğü zaman tesisat su sıcaklığının 98° üzerine çıktığı anlamına gelir. Cihaz bu durumda bloke olur ve çalışmaz. Neva kombi ekranında F01 Arızasının yanı sıra “reset” yazısı da yer alır. Bu durumda cihazı resetlemelisiniz.

Resetleme uygulamasından sonra da sonuç değişmiyorsa petek vanalarına bakın, kapalı ise açın. Sonuç değişmiyorsa servis yardımı alın. Bu gibi durumlarda; kalorifer filtresinin tıkanması, üç yollu vananın arızalanması, pompanın sıkışması, tesisatın tıkanması, ana eşanjörün kireçlenmesi veya tıkanması durumları söz konusu olabilmektedir. Tespit için Servis ile iltişime geçiniz

F02 Arıza Kodu: Kullanım Suyu Sensör Arızası

Kullanım suyu sıcaklık sensöründe arıza olduğu zaman ekranda F 02 hata kodu çıkar. Demirdöküm Neva kombi f02 hata kodu yer aldığı zaman kombiden sıcak su alamazsınız. Sensör kablolarında kopma veya seösör arızası olabilir. Sorunun giderilmesi için servisi arayın

F03 Arıza Kodu: Kalorifer Sensör Arızası

Sensörde bir hata var ise bu hata kodu ekranda belirir. Bu durum karşısında peteklerinizde ısınma durumu olmaz veya az ısıtır. Genelde kış aylarında karşılaşılan bir arıza kodudur.

Kalorifer sensörünün yanı sıra, kablolarda kısa devre-kopma, borularda nemlenme olduğu zaman cihaz F03 arıza kodunu verir. Bu gibi durumlarda uzman yardımı almanız gerekir.

F04 Arıza Kodu: İyonizasyon Arızası

Ateşeleme sonrası alev oluşumunda sorun olduğu zaman Neva kombi ekranında F04 arıza kodu çıkar. Kombi resetleme işleminden sonra arıza devam ederse servis yardımı alın. Ateşleme elektrotunda, iyonizasyon kablolarında, ateşleme trafosunda veya anakartta arıza olabilir.

F05 Arıza Kodu: Prosestad Arızası

Demirdöküm Neva kombi 25 saniye boyunca hava akışı hissedilmezse F 05 hata kodu ekranda belirir. Yeterli hava akışı sağlanırsa cihaz tekrar devreye girer.

Bacalı cihazlarda ise baca termostatı limit sıcaklık değerine ulaşırsa bı hata kodu ekranda belirir. Atıkgaz sıcaklığı baca termostatının alt sıcaklık değerine düştüğünde cihaz tekrar devreye girer. Bu parçanın yanı sıra anakart veya fan gibi parçalarda da sorun olabilmektedir.

F06 Arıza Kodu: Kalorifer Dönüş Sensör Arızası

Kablo bağlantılarında veya sensörde bir hata var ise bu hata kodu ekranda belirir. Bu arıza durumunda teknik açıdan tespitlerin yerinde yapılması gerekir. Demirdöküm Servisi’nden yardım almalısınız.

F07 Arıza Kodu: Alev Oluşumunda Sorun

Gaz valfi sürme devresinde bir hata olması durumunda. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihazı resetlemelisiniz. Ekranda “reset” yazısı da belirecektir. Resetleme işleminden sonra da sorun düzelmez ise servis yardımı almalısınız.

F08: Gidiş Hattı Sensörü Aşırı Isınma

Tesisat devresi gidiş NTC sensör ölçümü 95˚C ve üzerinde ise ekranda gösterilen hata kodudur. Bir süre kadar beklemeli sorunda düzelme olmaz ise resetleme işlemi yapılmalıdır. Yine de sonuç alınamıyor ise servis yardımı alınmalıdır.

F09 Arıza Kodu: Prosestad Kısa Devre

Neva kombinin çalışmaya başlaması sırasında pressostat kontakları 15 sn boyunca kapalı veya cihazın ilk çalıştırmada presostat kontrolü sırasında fan durmasına rağmen presostat kontakları 15 sn boyunca kapalı ise bu hata kodu ekranda belirir. Resetleme işleminden sonra cihaz F05 arıza kodu verirse servisi yardımı alın. Fan motoru, prosestat veya anakart arızası olabilir.

F10 Arıza Kodu: Düşük Veya Yüksek Basınç

Kalorifer devresi tesisat suyu basıncı 0.5 bar basınç değerinin altına düşerse F 10 arıza kodunu verir. Doldurma musluğu yardımı ile kalorifer devresi su basınç değerini 1,5 bar seviyesine çıkartın. Arıza devam ederse servis yardımı alın.

F11 Arıza Kodu: Sirkülasyon, Dolaşım Sorunu

Tesisat gidiş ile tesisat dönüş suyu arasındaki farkı 40˚C olduğunda bu hata kodu ekranda belirir. Kullanım suyu çalışırken bu hata oluşmaz.Kullanım suyundan tesisata geçişte 1 dakika gecikme ile ölçüm alınır bu süreden sonra bu hata verilir.

F12 Arıza Kodu: Düşük Elektrik Voltajı

(Voltaj<165 V):Şebeke gerilimi 165 V’un altında ise bu hata kodu ekranda belirir. Kombi regletörü taktırarak bu sorun çözülebilir. Arıza devam ederse servisi arayın Anakart arızalanmış olabilir. Sorunu giderilmesi için servisi arayın.

Bir Cevap Yazın

Kombi bakımı

Kombi Bakımı

Kombi bakımını en son ne zaman yaptırdınız? Hızlı, verimli ve her zaman en yüksek kalitede çalışması gereken cihazınıza yıllık bakım yaptırmayı unutmayın.

Son Yazılar

Kategoriler

Son Yazılar

Call Now Button