Eca Proteus Plus Kombi Arıza Kodları

Eca Proteus Plus kombi arıza kodları F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7 ve çözümleri. Cihaz arızalandığı zaman resetleme işlemi nasıl yapılır? Arıza kodları cihaz ekranında görülünce servis çağırmadan önce yapılması gerekenler bu makalede.

F1: Aşırı Isınma

Bu arıza kodu ekranda görüldüğü zaman kalorifer devresi su sıcaklığı 100°C üzerinde demektir. Aşırı ısı limit termostatı devreye girmiş.

Eca Proteus Plus kombi altındaki vanalar ve petek vanalarına bakın kapalı ise vanalarını açın. Arıza devam ederse cihazı açma kapama düğmesinden kapatıp biraz bekledikten sonra tekrar açın.

Arızada düzelme olmadıysa devir daim pompası, ana eşanjör, üç yollu vanada sorun olabilir. Servisi aramalısınız.

F2: Sıcak Su Sensör Arızası

Eca Proteus Plus kombi ekranında F2 arıza kodu ekranda görüldüğünde kombiden sıcak su alamazsınız. Sıcak su sensöründe sorun olabilir, sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi arayın.

F3: Kalorifer Sensör Arızası

Bu arıza kodunu gördüğünüzde muhtemelen kaloroferleriniz ısınmaz. Arızanın giderilmesi için servis yardımı almanızı öneriyoruz. F3 arızasının sebepleri sensör arızalanmış veya kablolarda kopukluk olabilir.

F4: Alev Yok Arızası

Eca Proteus Plus Kombi içerisinde ateşleme sonrasında yanma oluşmadığı zaman F4 arıza kodu görülür. Öncelikle gaz giriş vanalarına bakarak açık konumda olduğundan emin olun.

Vanalar açık kombinize gaz geliyor ise açma-kapama düğmesini 0 konumuna getirerek kombiyi kapatın birkaç saniye bekledikten sonra yeniden açın. Sorunun devam ediyorsa sırasıyla anakart dahil olmak üzere gaz valfi veya elektrotlarda sorun olabilir. Arızanın giderilmesi için servisi aramalısınız.

F5: Hava Basınç Sensör Arızası

Eca proteus plus kombi ekranında F5 arıza kodu görüldüğü zaman kombi çalışmaz. Dışarı çıkan atık gaz boruları yerinden çıkmış veya gereğinden fazla uzun olabilir.

Kombi fan motoru, prosestat veya anakartta arıza meydana gelmiş olabilir. Kombi resetleme işleminden sonra arıza devam ederse servis yardımı almalısınız.

Eca Kombi Prosestat Arızası

Prosestad kombi içerisindeki hava akışının yeterli olup olmadığını kontrol eder.

Prosestat arızalarında fan motoru çalıştığı halde kontak yapmadığı zaman kombi ekranında F5 arıza kodu görülür.

Kombi bacası çok fazla uzun olduğu zaman prosestat sorun çıkarabilir. Cihazın modeline uygun olan Prosestat takılması için kombi servisi çağırın.

Eca Kombi Fan Motoru Arızası

Fan motoru arızalı olduğu zaman atık gaz tahliyesinde sorun olması sebebi ile kombi çalışmaz.

Bu anlamda mutlaka servis ekiplerinden yardım almanız gerekir. Fan motoru arızalarında cihaza yenisi takılarak sorun giderilir.

Eca Kombi Anakart Arızası

Anakart Eca kombi için komuta merkezi diyebiliriz.

Anakart arızalarında F5 arıza kodu dahil olmak üzere birçok sorunun elektronik karttan olma ihtimali var.

Eca kombi anakart’ ı arızalanmış ise sorun görülür gerekli test yapılır ve tamir edilir.

F6: Dış Hava Sensör Arızası

Her kombide olmayan bir parçadır. Dış hava sensörünün görevi dışarıdaki sıcaklığa bağlı olarak kombiyi çalıştırmak. Bu arıza koduyla karşılaştığınızda cihaza müdahale etmeden Eca Servisini arayın.

Dış hava sensörü olan kombilerde; sensör ile birlikte bağlantılarda da sorun olabilmektedir. Dış hava sensörü olmayan kombilerde ise muhtemelen anakart arızalı olabilmektedir.

F7: Düşük Su Basıncı

Eca Proteus Plus kombi su basınç değeri düşük olduğu zaman ekranda F7 arıza kodu görülür. Bu arıza kodunu ekranda gördüğünüzde büyük ihtimalle kombideki kalorifer suyu eksilmiş demektir.

Kombi altındaki dolum musluğunu kullanarak kombi su basınç seviyesini 1,5 bar seviyesine getirin. Sonra dolum musluğunu mutlaka kapıtın büyük olasılıkla arıza kodu ekrandan gidecektir.

Su basıncı 1,5 bar seviyesinde olduğu halde arıza kodu ekrandan gitmediyse servisi aramalısınız. Su başınç sensörü arızalı olabilir yada kablolar yerinden çıkmıştır.

Resetleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Eca Proteus Plus kombi ekranın arıza kodları görüldüğü zaman resetleme işlemi yapmak gerekebilir.

Resetleme işlemini yapmak için Açma, kapama düğmesini 0 kunumuna getirip 3 saniye kadar bekledikten sonra yaz veya kış konumuna getirerek resetleme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Mehmet avatarı

Bir Cevap Yazın

Kombi bakımı nasıl yapılır?

Kombi Bakımı

Kombi bakımını en son ne zaman yaptırdınız? Hızlı, verimli ve her zaman en yüksek kalitede çalışması gereken cihazınıza yıllık bakım yaptırmayı unutmayın.

Son Yazılar

Kategoriler

Call Now Button